Så får du bort senapsfläckar på din matta och textilier

Senap och ketchup är två huvudsakliga ingredienser som finns nästan i alla kök. Senapsfläckar är kanske de svåraste att bli av med på grund av dess gula gurkmejafärg. Dessutom tränger senap direkt in i mattan och ändrar dess färg och form, vilket gör dessa till de svåraste fläckarna att bli av med. Men om du tar hand om senapsfläckarna omedelbart finns det chanser att eliminera den, men om du låter senapsfläcken sitta i, har du förmodligen ett problem. Om du har sprutat senap på din matta och snubblat över det här inlägget, gör dig redo att agera snabbt! Annars får du anlita ett bra städföretag i Västerås att hjälpa dig med dina senapsfläckar!

Instruktioner för att få bort en senapsfläck

Innan du bestämmer dig för att prova något nytt för att eliminera senap, se till att läsa instruktionerna skrivna på allt du planerar att använda. Du måste exempelvis undvika att använda ammoniak på senap eftersom det kan bli en enorm katastrof eftersom ammoniak reagerar med gurkmeja för att sätta sig ännu mer permanent.

Ingredienser som behövs för att ta bort senapsfläckar:

1. Neutralt tvättmedel

2. Diskmedel

3. Vit vinäger

4. Flaska

5. Sked

6. Handduk

7. Och en djup skål för att blanda alla ovannämnda ingredienser

Uppenbarligen vill du eliminera så mycket av senapsfläcken som möjligt. Du kan använda en sked för denna uppgift, att helt enkelt ta så mycket du kan. Därefter måste du skapa en blandning för din matta. Blanda en tesked neutralt rengöringsmedel i en blandningsskål med en tesked vit vinäger och en fjärdedel portion vatten. Häll denna blandning i en flaska och spraya denna sammansättning över dina senapsfläckar och låt det sitta i en minut.

När hela lösningen har absorberats måste du ta en handduk för att torka ut området, från utsidan medan du rör dig mot mitten av fläcken. Fortsätt applicera och sug upp tills fläcken börjar komma upp.

Efteråt kombinerar du några droppar av diskmedlet med lite vatten och sprutar blandningen på fläcken. Du kanske också vill spraya igen på det redan behandlade avsnittet och sug sedan upp med en torr handduk.

Låt nu det färgade området torka en lite tid. Om du kunde ta itu med fläcken i tid bör denna process ta hand om problemet. Senap kan vara svårt att hantera, så påminn var och en av dina vänner att vara försiktig om du planerar att träffas.

Dessutom kan kallt vatten vara till stor hjälp när det gäller att behandla senapsfläckar, i själva verket mycket av det!